Eigen TV show op SBS6

Mijn droom van jongs af aan was altijd beroepsgoochelaar te worden. Dat is gelukt! Maar een eigen tv show op SBS6 had ik niet durven wensen! Toch werd het in 2015 werkelijkheid. Mijn eigen 6-delige tv show genaamd “Its’ A Kind Of Magic”.

Auditie doen

Begin 2015 werd ik uitgenodigd op kantoor van SBS6 om te praten over een magic programma. Ik had al redelijk wat televisie optredens gedaan en zag dit als een volgende stap. Tijdens de eerste meeting was al snel duidelijk dat ik dit programma heel graag wilde gaan doen. Het was een goed gesprek waar al vele ideeën op tafel kwamen. Ik legde ook uit hoe ik als goochelaar werk en welke technieken ik als goochelaar beheerst. Want de technieken en trucs zijn natuurlijk een heel belangrijke deel van het programma. Het programma zou zelf door een goochelaar gedaan worden. Uiteraard samen met een productie team, maar er zouden geen andere goochelaars aan meedoen. Na de eerste meeting werd ik al snel gebeld met de boodschap dat ze mij graag wilde hebben voor het programma. Wow ik ga mijn eigen magic tv show maken…een droom die uitkwam!

 

Samenwerken met een teamschermafbeelding-2016-12-26-om-00-46-47

Toen we begonnen met de productie fase was het voor mij wel even wennen aan het feit dat ik nu ga samen werken met een team van z’n 10 mensen. Normaal gesproken doe ik alles alleen, maar dan ook alles! Ik regel mijn eigen administratie. stuur eigen facturen. Ik doe zelf de planning en het klant contact. Ontwikkel zelf mijn websites en marketing. Maar nu was het tijd om samen te gaan brainstormen van trucs en verhaallijnen. Het was dus even wennen, maar zag ook snel in hoe fijn dat is om er niet alleen voor te staan. Met zeer ervaren tv mensen hebben we honderden trucs en illusies bedacht die we wilden gaan filmen. Vele trucs en illusies hebben uiteraard de uitzending niet gehaald omdat je de beste uitkiest voor het programma. Maar deze creative fase fase ontzettend leuk en leerzaam. Vooral het samen bedenken van nieuwe trucs is een erg leerzame fase. Ik heb het samenwerken dan ook erg positief ervaren.

 

We gaan filmen

Toen alle trucs en illusies gekozen waren was het tijd om te gaan filmen. We hadden vele leuke locaties al gekozen. Zo hebben we bijvoorbeeld gefilmd in de IJhalen, boven op het dak van het Mövenpick hotel, op Schiphol en bij vele bekende nederlanders thuis. Ik ben o.a. thuis over de vloer geweest bij Gerard Joling, Jochem van Gelder en Anita Witzier. Het filmen was fantastisch. Met een heel team proberen de beste reacties op beeld te krijgen. We hebben zo genoten van de vele reacties die mensen hadden. Ook het thuis filmen bij de BN-ers was een unieke ervaring. Want wie mag er nu thuis komen filmen en dan ook nog trucs uithalen met ze.

 

Tekst leren

Presenteren is een vak apart. Bij iedere trucs hoorde een verhaal. Dus naast het perfect uitvoeren van de trucs en illusies had ik ook te maken met tekst leren. Dit deed ik meestal de avond daarvoor. Maar het kwam ook wel eens voor dat ik de tekst een uurtje van te voren op de set doornam. In het begin kwam het wel eens voor dat we het opnieuw moesten draaien. Maar naarmate we meer trucs hadden opgenomen werd het voor mij ook steeds makkelijker om de tekst goed gesproken op beeld te krijgen.

Veel reacties en veel optredens

En toen was het zover. De eerste uitzending kwam eraan. Vrienden, familie en collega’s waren natuurlijk al geïnformeerd. Iedereen was benieuwd wat het resultaat zou zijn van 3 maanden hard werken. Na de eerste uitzending kreeg ik echt honderden berichten en complimenten over het programma. Vooral bij de verborgen camera trucs werden erg gelachen. En het item bij de BN-ers thuis was een hoogte punt. Mijn Facebook pagina kreeg ook vele likes en mijn website werd behoorlijk drukker bezocht. Er kwamen ook al vele aanvragen binnen voor nieuwe optredens.

 

Persberichten

Het programma werd al goed gepromoot de eerste paar weken. Ik deed interviews om hierbij te helpen.

 

Prachtig beeld materiaal

Alle afleveringen zijn terug te zien op de SBS6 website

Klik hier> http://www.sbs6.nl/programmas/its-a-kind-of-magic/videos

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie