Goochelaars Ontmaskerd

Goochelaars Ontmaskerd

Het Amerikaanse tv programma “Masked Magician” kwam voor het eerst plotseling uit het niets in 1997. Het concept van dit programma is dat een goochelaar, onherkenbaar door zijn masker, de grootste geheimen van goochelaar onthult. Grote illusies werden onthult en er werd precies getoond hoe de illusies in elkaar zitten. De naam van deze gemaskerde goochelaar is Valentino.

 

Vele goochelaars waren hier uiteraard niet blij mee. Magie is geen magie meer als de mensen weten hoe de trucs werken. Valentino droeg daarom zijn masker zodat hij niet herkenbaar in beeld was. Toch besloot hij in de laatste aflevering zijn masker af te doen. Valentino wordt door vele goochelaars over de hele wereld gehaat.

Groot succes

Het programma was direct een groot succes. Je kan de kijkers ook geen ongelijk geven. Iedereen wil toch weten hoe die illusies in elkaar zitten?! Het programma werd over de hele wereld verkocht en vertaald. Zo werd het verkocht aan de landen Brazilie, Japan, Belgie, Nederland en Frankrijk. IN de USA had het programma de naam “Masked Magician” en “Breaking the magician’s code”

 

In Nederland was het ook een groot succes. Toen het de eerste keer op televisie was was er veel belangstelling naar. Er werden 13 afleveringen van 25 minuten op SBS6 uitgezonden. Later werd het nog een paar keer herhaald. SBS6 had in 2015 ook zijn eigen Magic TV show “It’s A Kind Of Magic” met Steve Carlin. Hier werden geen grote geheimen prijs gegeven.

 

Goochelaars en illusionisten over de hele wereld hadden veel kritiek op het programma en Valentino. Veel goochelaars zeiden dat de geheimen bewaard gehouden moeten worden. Als mensen willen leren goochelen dat kun je dat zelf doen dmv boeken, dvd’s en veel oefenen.

 

Zie hieronder een ander video’s van uitleg trucs:

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie