Het succes van David Copperfield

Het succes van David Copperfield

Hij wordt ook wel de illusionist van de eeuw genoemd, David Copperfield. “s’wereld grootste meester illusionist treedt momenteel op met zijn show in Las Vegas. Na vele jaren  een groot fan te zijn, ben ik zijn show gaan bekijken. Een speciale dag in mijn leven omdat David de man is die mijn liefde en passie voor magie heeft laten beginnen.

 

Hoe het allemaal begon

Ik weet het nog goed, ik was 8 jaar en was al een beetje bezig met goochelen. Dit was met een simpele goocheldoos van de speelgoed winkel. Toe vertelde mijn moeder dat David Copperfield op televisie zou komen met een tv special. Ik zal de hele week al aankondigingen op televisie voorbij komen. Ik kon niet wachten. Toen het programma eenmaal op televisie kwam was ik zo onder de indruk van wat David allemaal kon, dat ik sindsdien Magic nooit meer losgelaten heb. Hij liet vliegtuig verdwijnen, een trein zweven en assistentes zweven. Maar vooral de sfeer en style die hij neerzet met muziek en theater sprak me ontzettend aan. David was echt mijn nieuwe super held geworden. Ik wist het zeker, ik wil een beroeps goochelaar worden.

Het verhaal van David Copperfield

Op 12 jarige leeftijd begon David met goochelen. Zn ouders vonden het maar niets, maar David was vastberaden. De naam die hij toen nog gebruikte was “Davino, the boy magician”. Rond 20-jarige leeftijd kreeg hij een rol in New York. Toen ging het snel. Als snel volgende televisie specials en kreeg zo zijn bekendheid. David was steeds meer op televisie te zien en kreeg vele televisie specials waarin hij telkens grote illusies uithaalde.

 

De bekende illusies van David Copperfield

  • Lopen door Chinese muur
  • Ontsnapping uit Alcatraz
  • Verdwijnen van vrijheidsbeeld
  • Vliegtuig laten verdwijnen
  • Trein laten zweven
  • Lichaam in tweeën met lazer

Het succes van David Copperfield

De style van David omschrijven is uniek. Hij weet van elke truc een verhaal te maken. Hij is heel goed op het podium maar ook in het close-up goochelen waarbij hij zijn handen gebruikt. Lees ook mijn artikel over het verschil tussen een goochelaar en illusionist. Hij gebruikt veel muziek en er zit altijd een logisch verhaal in, met een begin en een eind. Wanneer je zijn live shows ziet, is het net alsof je naar een musical of theater voorstelling gaat. Er komt veel emotie bij. David houdt ervan drama met magic te combineren.

 

Prijzen gewonnen

Een geweldig artiest als David Copperfield heeft vele prijzen gewonnen in zijn carriere. David ontving 21 Emmy Awards en 11 Guiness World Records.Hij heeft een Hollywood Star on the walking fame.

 

Bekijk video’s van David Copperfield

 

 

Voor het boeken van tickets van David Copperfield show in Las Vegas ga je naar zijn site: http://www.davidcopperfield.com

 

Geen reactie's

Geef een reactie