Ken je die goochelaar die over water loopt?

Ken je die goochelaar die over water loopt?

Regelmatig krijg ik als goochelaar de vraag tijdens een optreden of ik die goochelaar ken die over water heen loopt. “Dynamo”, zeg ik dan. “Ja die ja! Hoe kan dat dan?”.

Dynamo, ook bekend als Steven Frayne, is een goochelaar uit Engeland. Hij is de laatste jaren een van de meeste bekende televisie goochelaars geworden door zijn tv-special op Discovery Channel. Hij werd razend populair op het internet en daarna ook op tv. Lees in dit artikel meer over de man die over water loopt!

 

Over zijn jeugd

Hij verteld regelmatig aan de kijker hoe veel hij vroeger gepest werd. Hij vond een oplossing om het pesten te stoppen d.m.v. bizarre goocheltrucs. Of dit ook allemaal echt waar is ofslecht een goed verhaal dat is nog de vraag. Zijn opa leerde hem zijn eerste trucs en samen ontwikkelden ze illusies. Dynamo begon al in de jaren ’90 met het posten van eigen Youtube video’s. Deze werden al redelijk goed bekeken. Vooral de jongere goochelaars op het internet vonden zijn style gaaf. Dynamo heeft het imago van een hiphopper. Grote broeken, sneaker. Zijn kleding style veranderde door de jaren wel naar wat volwassener. Hij deed veel trucs op straat wat veel lijkt op de style van David Blaine’s street magic.

 

Eerste keer op televisie

Dynamo’s z’n eerste televisie optreden was bij het programma  Richard & Judy op Channel 4. Mensen kenden hem nog niet dus dit was een belangrijk optreden voor hem. Hij wist zich te onderscheiden van anderen goochelaars door zijn kleding style als hiphopper. Zie hieronder ook een video van een van zijn eerste televisie optredens:

 

 

De Televisie specials

Dynamo werd razend populair door zijn televisie specials. Met zijn team creëerden ze nieuwe trucs die veel bekeken werden. Trucs waar mensen nu nog over praatten zijn; mobieltje in flesje slaan. De illusie dat hij over water loopt. De illusie dat hij met een arm aan een bus in Londen hangt en zo de stad door rijdt. De hele style van zijn programma is erg hip en helemaal van deze tijd. Veel trucs worden op straat gefilmd. Ook is het team gaan filmen tussen bekende popsterren en filmsterren. Dat doet het altijd goed op beeld. Ze moeten een heel creatief team hebben om zoveel nieuwe illusies te kunnen bedenken. Tevens hebben ze een enorm budget om dit niveau aan trucs te kunnen organiseren. Zie hieronder nog een paar video’s van illusies waar Dynamo bekend om staat:

 

 

Dynamo kreeg ook heel veel kritiek. Zo zou hij veel gebruik maken van acteurs en camera trucage. Dit is inderdaad duidelijk te zien in vele van zijn trucs. Het lijkt erop dat illusionisten en mind-readers op televisie het steeds minder erg vinden om hiervan gebruik te maken. Toch is dat jammer, omdat veel mensen die door gaan hebben en hun interesse in de illusies verliezen. Mensen zullen denken dat alles toch maar nep is. Veel van zijn trucs zijn in nieuwe Youtube video’s uitgelegd. Als je “Dynamo revealed” intoetst op Youtube krijg je vele video’s met de uitleg erbij.

Geen reactie's

Geef een reactie