Prof. goochelaar of amateur huren?

Ben u van plan om een goochelaar te boeken? Goed idee! Maar wanneer weet u of u te maken heeft met een echte professional?

Deze vraag zullen vele klanten zich afvragen als ze voor het eerst een goochelaar willen boeken. Om u alvast een idee te geven van de gangbare prijzen. Een amateur goochelaar kun u al snel vinden voor 150 euro. En als u een professionele goochelaar wilt hebben die goochelen als beroep heeft gekozen dan moet u denken aan prijzen tussen de 500-1000 euro. Ik hoor u denken, dat is wel een heel groot verschil in prijs. Ik zal u hieronder aangeven wat u krijgt voor die 500+ euro.

Goochelaar

Goochelaar

Een professioneel beroepsgoochelaar onderscheid zich in een aantal opzichten van iemand die het goochelen als hobby erbij doet.

Een professionele goochelaar;

  • Heeft vele jaren ervaring; optreden in vele situaties
  • Heeft hoge mate van professionaliteit; bouwt aan een klanten bestand voor de lange termijn.
  • Biedt vaak meerdere show mogelijkheden (voor jong en oud)
  • Kan improviseren door het grote kennis aan trucs
  • Werkt op factuur, moet dus btw en belasting afdragen waardoor de prijs hoger uitkomt. De prijs is vaak ook inclusief reiskosten en materiaal kosten.

U zult begrijpen dat de prijs voor een professionele goochelaar ook hoger ligt omdat de artiest meer kwaliteit zal bieden. Dat houd in beter en of duurdere trucs. Meer ervaring en skills. Hij kan grotere groepen mensen aan, denk aan podium shows voor 200-500 mensen. Hij weet het type mensen goed aan te voelen en kan daar op in spelen, zowel zakelijke als privé evenementen. De artiest is flexibel en de klant staat voorop. Kortom u mag meer kwaliteit en service verwachten.

Hoe kunt u een professionele goochelaar herkennen?

Voordat u een keuze maakt welke goochelaar u gaat boeken is het belangrijk om de website goed te bekijken. Heeft de goochelaar een of meerdere video’s? Hier kunt u het beste een oordeel mee maken. Want hier kan moeilijk mee genept worden. Kijk vervolgens naar foto’s, biografie en reviews van anderen opdrachtgevers. Het is ook zeker aan te raden om persoonlijk contact te hebben. Dus neem eerst telefonisch contact op dat u de goochelaar al eens gesproken heeft. De website is het visite kaartje van de goochelaar. Op basis hiervan maakt u een keuze om contact te maken. Bekijk en vergelijk goed de websites die online aangeboden worden. Via deze link komt u op de eerste zoek resultaten van goochelaars in Nederland.

 

Geen reactie's

Geef een reactie