Steve Carlin: The Card Master

Steve Carlin: The Card Master

 

Ben je gek op kaart trucs? Lees dan dit artikel over kaart meester Steve Carlin. Gespecialiseerd in kaarten trucs.

 

Het eerste kaart spel

Al van jongs af aan heeft goochelaar Steve Carlin kaarten in zijn handen. Het begon toen hij 8 jaar was. Hij kreeg een echt goochelboek met trucs erin uitgelegd. Steve merkte al gauw dat hij gek was van kaart trucs. Het mooie van kaart trucs is dat je met een spel kaarten ontelbaar verschillende trucs kan leren. Al snel kwam Steve erachter dat bijkaart trucs een bepaalde basis hoort, namelijk de vingervlugheid van vals schudden en manipuleren.

 

Eerst de basis leren

goochelaar

goochelaar

Goochelaar Steve Carlin kocht een tweede boek waarin vele manieren van val schudden uitlegt werden. Dit is ontzettend handig en bij bijna elke truc nodig. Wanneer een toeschouwer een kaart kiest van het van belang dat de goochelaar precies weet waar de kaart terecht komt na het schudden. Hier zijn dus vele manieren van vals schudden voor te leren. Naar het vals schudden zijn er ook nog vele verschillende technieken om te manipuleren. Denk hierbij aan een kaart in je hand achterhouden, dit wordt ook wel palmeren genoemd. Lees ook het artikel “Hoe wordt je goochelaar”.

 

Beginnende kaart trucs

Steve merkte al gauw dat iedereen wel een kaart trucs kent. Deze trucs behoren net als moppen tot de bekende algemene kaarttrucs. Om je echt te onderscheiden en indruk te maken zul je de moeilijkere kaart trucs moeten leren. hiervoor had Steve als jonge goochelaar echte professionele goochel boeken voor nodig. Hij hoorde van zijn tante dat er in Haarlem een echte goochel winkel is genaamd Jan Monikkendam. Samen met zijn opa ging Steve naar de winkel en kocht hier zijn eerste professionele boeken. Maar niet alleen boeken, de winkel had ook een groot assortiment aan dvd en video’s. Steve had grote voorkeur voor de dvd omdat je deze trucs thuis met beeld goed van oefenen.

 

Waarom zijn kaart trucs zo populair

Zowel bij goochelaars als bij het publiek zijn kaart trucs erg populair. Dat komt waarschijnlijk omdat iedereen bekend is met speelkaarten. Iedereen doet wel eens een spelletje dus je weet hoe een spel kaarten in elkaar zit en bent er bekend mee. Als goochelaars dan bijzondere trucs uithalen met diezelfde kaarten zorgt dat voor grote verbazing bij het publiek. Voor goochelaars is het een perfect middel om te gebruiken bij optredens. hier een aantal redenen;

  • Het is klein, makkelijk vervoerbaar
  • Het is goedkoop
  • Er zijn duizenden trucs te leren
  • Er zijn honderden verschillende speelkaarten te koop
  • omdat het goedkoop is kun je trucs doen met scheuren, vouwen, handtekeningen erop etc..
  • Het publiek is bekend met kaarten, of kaart zelf graag

 

Bijzondere soorten speelkaarten
Bij Magic Shop kocht Steve zijn speelkaarten. Onder de goochelaars zijn de meest gebruikte speelkaarten de bicycle kaarten. De meeste verkochte zijn de kleuren blauw en rood. Maar inmiddels zijn er honderden verschillende soorten.

 

Een van de meest bijzondere kaart trucs

Goochelaar Steve Carlin heeft een kaart truc opgenomen op straat waarbij een gekozen kaart met handtekening van de toeschouwer achter het raam van een Mc Donald’s terecht komt.. Deze bijzondere kaart trucs is een van de meest besproken kaarttruc in de wereld.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie