Waar moet je aan denken bij het inhuren van een goochelaar?

Waar moet je aan denken bij het inhuren van een goochelaar?

Wilt u binnenkort een goochelaar boeken? Dan is dit artikel handig om u een paar tips te geven waar u rekening mee moet houden. Boekt u goochelaar Steve Carlin dan zal hij altijd met u meedenken over hoe het optreden zo perfect mogelijk kan worden neergezet. Check voor meer info over de shows: https://goochelaar-steve.nl/shows/

 

Welke show komt de goochelaar doen?

Afhankelijk van de soort show die de goochelaar komt verzorgen kunt u ervoor zorgen dat alles goed verloopt. Wanneer de goochelaar een kindershow komt geven dan is meestal het geval dat een centrale act is. Dan is het handig dat de locatie daar rekening mee heeft gehouden. De goochelaar wenst dat meestal tegen de muur te staan en de kinderen op de grond of op bankjes ervoor in theater opstelling. De kinderen mogen dan niet achter te goochelaar komen ivm de geheimen van de goochelaar. Bij grotere show van 100 man of meer zal het gewenst zijn dat de goochelaar op een podium staan. Sommige goochelaars kunnen zelf een podium meenemen, maar de meeste niet. Bijna elke goochelaar heeft wel de mogelijkheid om een gordijn als achtergrond op te zetten. Bij een workshop goochelen is het weer handig dat de mensen in een U-vrom om de goochelaar zitten. en dat er tafels zijn. Bij een workshop moet er veel uitlegt worden en zullen de mensen zelf trucs gaan leren. Dus is het handig als er tafels aanwezig zijn waaraan de mensen kunnen oefenen.

 

Hoeveel mensen zijn er aanwezig?

Zal de goochelaar optreden voor een kleine groep of gaat het om honderden mensen. Het tijdsduur is ook hiervan afhankelijk. Bijvoorbeeld, al de goochelaar gaat tafelgoochelen tussen de mensen dan heeft hij bij 100 mensen wel anderhalf uur nodig. zijn het 200 mensen zal het eerder maar de 3 uur gaan. Het aantal mensen is dus erg belangrijk om te vermelden bij uw aanvraag. Een workshop heeft een max van 25 personen. Anders wordt het onrustig en onoverzichtelijk om goed trucs uit te kunnen leggen.

 

Wat voor soort locatie?

Komt de goochelaar optreden op een school, op een strand club, op kantoor of in een feest zaal. De locatie is belangrijk om door te geven aan de goochelaar. Dan kan hij rekening houden met de omgeving. Wat voor trucs neem hij mee, Wat voor koffers neemt hij mee. Maar ook de kleding style kan afhankelijk zijn van de locatie en soort feest.

Wat voor soort feest?

Hierboven werd het al even genoemd. Het soort feest is een belangrijke factor bij de act. Wilt u een goochelaar huren op uw bruiloft dan zal de goochelaar netjes in pak gekleed gaan. Op een straatfestival is een pak vaak te suf. Het is dan hipper om sneakers en een vlotte outfit aan te trekken. Wanneer Steve als beursgoochelaar wordt geboekt zal hij met de klant overleggen in wat voor kleding ze hem graag zien optreden. Een beurs heeft natuurlijk een wat zakelijker en formalere sfeer. Dus medewerkers lopen bijna altijd in pak met een stropdas. Maar het kan best zijn dat de klant juist graag heeft dat de goochelaar daarom geen stropdas aan doet als entertainer om het wat losser te maken.

 

Doelgroep?

Pubers reageren totaal anders op trucs dan senioren. De leeftijd is handig om te vermelden bij uw aanvraag. Voor kinderen tot 14 jaar is het duidelijk. Dan wordt de kinder show geboekt. Bij jongeren van de 18+ kunnen dezelfde gave trucs gedaan worden als bij volwassenen en 65+ ers. Alleen bij pubers wordt  rekening gehouden met dat hun spanningsboog heel kort is en ze snel zijn afgeleid. Ze zijn niet snel onder de indruk. Daarom moeten trucs kort en krachtig met een grote impact.

 

Andere acts in de zaal?

Zijn er andere acts in de zaal zoals een live band of tekenaar. Het is slim om hierover na te denken of de act elkaar niet in de weg staan. Of dat de goochelaar zich goed verstaanbaar kan maken als er een live band speelt.

 

Het programma van de mensen? 

Krijgen de mensen een gangen diner. Dan kan het storend zijn als de goochelaar aan tafel zijn trucs komt laten zien als er net geserveerd wordt. Geef altijd aan de goochelaar door als een gangen diner geregeld is. Dan houdt de goochelaar even pauze en vervolgt zijn show als de mensen gegeten hebben. Dit geldt ook voor speeches, liefdjes, andere optredens etc.

 

Licht en geluid?

De zaal moet niet te donker zijn en het geluid van andere act moet niet te hard staan. Ander gaat dit ten koste van de goochel acts.

 

Heeft u toch nog vragen dan kunt u uiteraard altijd een bericht sturen naar Steve Carlin!

Geen reactie's

Geef een reactie