Zakkenrollers zijn hele goede goochelaars, of andersom?!

Zakkenrollers zijn hele goede goochelaars, of andersom?!

Donderdag 1 oktober was er een bijeenkomst over criminaliteit in Amsterdam. Hierbij waren vele partijen aanwezig waaronder de politie Amsterdam, Openbaar Ministerie, zelfstandig ondernemers, en vele andere die betrokken zijn. Het ging vooral over winkeldiefstal, en straatroof en zakkenrollers.

Het theme van de ochtend was “awareness”. Hoe kunnen de ondernemers en het personeel in winkels de dieven spotten. Er werden veel tips gegeven en kennis uitgedeeld over dit probleem. De organisator kwam op het leuke idee om goochelaar/zakkenroller uit te nodigen om een korte presentatie te geven over hoe de echte dieven te werk gaan.

Toen ik de uitnodiging kreeg was ik natuurlijk meteen enthousiast! Als goochelaar ben ik al 23 jaar bezig om de kunst van het afleiden te beheersen. Afleiding in combinatie met vingervlugheid is de basis van het goochelen. Dit past dus goed bij het thema “awareness”.

Ik heb een act gedaan waarbij ik mobieltjes, portemonnees, sleutels en geld wist te rollen. Zonder dat het slachtoffers het zelf door hadden. Hierna legde ik uit hoe ik dat doe.

Het gaat dus allemaal om de gedachten van het slachtoffer ergens anders te brengen, zodat ze niet doorhebben dat ik het horloge los maak van de pols.

Buiten dat het voor deze ochtend heel leerzaam was voor de aanwezigen, is de zakkenrol act erg komisch. Het publiek ziet namelijk wat goochelaar doe, terwijl het slachtoffer geen idee heeft wat er gebeurd.

Wilt u meer weten? Hier leest u meer over de zakkenrollers act?

Tafel goochelaar Steve Carlin

Tafel goochelaar en zakkenroller

Geen reactie's

Geef een reactie