Hoe wordt je goochelaar?

Hoe wordt je goochelaar?

Hoe wordt goochelen je werk?

Van jongs af aan ben ik al bezig met de goochelkunst. Op achtjarige leeftijd zag ik een tv special van David Copperfield. Ik was meteen verkocht bij het zien van zijn meesterlijke illusies. Ik vroeg voor Sinterklaas een goocheldoos om te beginnen met oefenen. Tegenwoordig zijn er vele leuke goocheldozen te koop bij de speelgoed winkels. De feestdagen komen eraan dus mocht je ook willen leren goochelen weet je wat je moet vragen 😉 Bij het oefenen van de trucs uit de goocheldoos bleek al gauw dat het niet makkelijk is.

Jan Monnikendam Haarlem

Ik hoorde van mijn tante dat in mijn woonplaats Haarlem ook een feestwinkel zit met een eigen goochel afdeling. Ik heb het natuurlijk over de bekende feestwinkel Jan Monnikendom. Inmiddels is de goochelwinkel verhuisd naar Heemskerk onder de naam Magic shop. Op deze website vindt je de webshop met vele te gekke goocheltrucs.

Toen ik begon met goochelen was ik dus acht jaar jong en kocht mijn eerste echte goochel truc bij Jan Monnikendam. Het was een magische ervaring om een echte goochelwinkel binnen te lopen. Ik ging hier met mijn opa heen en mocht een goocheltrucs uitzoeken. Er was een echte goochelaar aanwezig om de trucs te demonstreren. Ik een truc die meteen best moeilijk was. Het was veel oefenen en vingervlugheid. De truc bestond uit vier balletjes die zich steeds verdubbelde. Dagen oefenen was nodig. Ook ben ik een tijdje lid geweest van de Haarlemse goochelclub NBG. Hier leerde je samen met anderen jonge goochelaar trucs en kennis uitdelen.

Blijven oefenen

Goochelen is vooral heel veel oefenen. Dit doe je in je eigen tijd. Zodra je een truc onder de knie hebt kun je de truc gaan laten zien aan je publiek. Het is handig om de trucs eerst voor de spiegel te doen en te werken aan je presentie. Een truc is namelijk niet alleen kunnen uitvoeren, je moet ook een verhaal erbij hebben en het verhaal kunnen overbrengen. Alleen dan komt de magie echt tot stand. Dus oefenen oefenen en nog eens oefenen.

goochelaar

Een goochelaar moet veel oefenen

Je wordt pas echt goed in een truc als je deze zoveel mogelijk aan je publiek laat zien. Dus ik liet mijn trucs vooral aan familie en vrienden zijn. Ik was ook nog maar acht jaar jong dus grote optredens had ik nog niet.

Ik merkte al gauw dat ik er succes me had en dit motiveerde mijn nog meer om er mee door te gaan! Ik wilde nog meer trucs kopen. Maar niet alleen trucs. Ik zag al snel in dat het veel slimmer is om boeken en dvds te kopen omdat je dan veel meer informatie krijgt. Dus ik ging al snel over op de boeken en dvd’s.

 

 

De eerste kleine optredens

Rond de leeftijd van 14 jaar had ik genoeg truc om een show te kunnen geven. Deze show waren nog op kleine schaal. kinder partijtjes, op school, bij vrienden thuis. Maar toch leerde ik hier al eg veel van. De ervaring en de positieve reacties gaven mij een hoop motivatie om nog beter te willen worden.

 

Tijdens mijn studententijd

Na de middelbare school begon ik aan mijn opleiding voor Media en Entertainment. Ik ben inmiddels al vele jaren aan het oefenen en heb behoorlijk geïnvesteerd in goochel boeken, en trucs. Mijn kennis is redelijk groot op dit moment. En ik kan mijn publiek voor een lange tijd vermaken met gave trucs. Mijn skills werden ook steeds beter. De enthousiaste reacties van mijn publiek gaf veel zelfvertrouwen. ik wist dat ik later beroepsgoochelaar wilde worden, maar wist nog niet hoe. Tijdens mijn studie leerde ik veel over het opzetten van evenementen en een eigen bedrijf te beginnen. Ik zag al snel in dat het allemaal start met een duidelijke website. Dit wordt je visite kaartje voor je klanten. Dus ben ik begonnen met het bouwen van mijn eerste website. Er kwamen al snel videos en leuke foto’s. Vanaf het moment dat de website online kwam werd ik veel gevraagd voor optredens in het hele land.

 

Fulltime Beroepsgoochelaar Fulltime goochelaar
Toen ik afgestudeerd was deed ik hier en daar dus wat optredens in het land. Het was nog niet genoeg om 100% van te kunnen leven. Dus ik begon met een vaste baan als planner bij een media bedrijf in Haarlem. Ik leerde naar mijn vaste baan ook veel over CEO. Tijden deze periode werd mijn website steeds beter bezocht en kwam steeds hoger in Google. Het resultaat is dat mijn huidige website goed vindbaar is op het internet. Ik kreeg zoveel aanvragen dat ik ze niet allemaal kon doen vanwege te kort aan vrije dagen of gewoon omdat ik mijn vaste baan nog had. Na 3 jaar te werken als planner maakte ik een businessplan om fulltime goochelaar te gaan worden. Ik heb mijn vaste baan opgezegd en wilde in ieder geval voor 1 jaar fulltime goochelen. Gewoon om te kijken hoe het zou gaan als ik al mijn tijd in mijn optredens zou stoppen. Het aantal optredens steeg zo enorm dat het voor mijn duidelijk was, ik wordt fulltime goochelaar!

Geen reactie's

Geef een reactie