NL’s Bond van Goochelaars

 

Ik was 10 jaar toen ik voor het eerst lid werd bij de NBG, de Noord Hollandse Bond van Goochelaars. In dit artikel lees je meer over de goochelclubs in Nederland en mijn ervaringen met de goochelclub.

 

Mijn eerste goochel truc

Zoals vele goochelaars kreeg ik voor Sinterklaas een goocheldoos. Ik weet nog goed dat ik die avond alleen maar bezig was met het oefenen van de trucs in de goocheldoos. Ik vond het geweldig! Echter, ik vond de trucs een beetje simpel en wilde graag echte trucs hebben. Mijn tante vertelde mij dat in Haarlem een echte goochel winkel zit waar je vast eens langs kan gaan. Deze winkel heet Jan Monnikendam. Maar tegenwoordig is het goochelgedeelte een eigen nieuwe winkel begonnen in Heemskerk genaamd Magicshop. Ik ben toen met mijn opa op een vrijdag middag langs gegaan. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor mij open. Een echte goochelwinkel helemaal vol met trucs. Wow, dat gevoel is onbeschrijfbaar. Echt een magisch gevoel. Ik werd zo enthousiast gemaakt en heb daar toen mijn eerste goocheltrucs gekregen van mijn opa. Er was in de winkel ook een goochelaar aanwezig die de truc van tevoren demonstreerde. Thuis was het tijd om te oefenen. Na een paar dagen lukte het me en dat gaf echt een kick. Het was een truc waarbij een bal uiteindelijk vier ballen worden. De truc vereiste veel vingervlugheid. Dit was het moment dat ik ben gaan sparen voor nog meer trucs. Ook voor mijn verjaardag en feestdagen vroeg ik alleen maar nieuwe goocheltrucs.

 

Lid worden van een goochelclubGoochelwinkel

Ik ging ondertussen veel naar de bibliotheek om boeken te lenen. Dit was al erg leerzaam. Maar ik wilde verder. Ik was al van jongs af aan dat ik goochelaar wilde worden. Toen kwam ik erachter dat Haarlem niet alleen een goochelwinkel heeft maar ook een goochel vereniging. Een echte goochel club waarbij vele jonge en oudere goochelaars bij elkaar komen om geheimen te delen en van elkaar te leren. Dit was de NGB, Noord Hollandse Bond van Goochelaars. Ik ben met mijn vader daar naartoe gegaan. Het was natuurlijk heel spannend om daar heen te gaan. Er waren ongeveer vijftig mensen aanwezig. Voornamelijk jongeren met hun ouders. De jongeren zaten allemaal vooraan met hun eigen goochelkoffer. Ik had nog geen goochel koffer bedacht ik me, dus we hebben de volgende dag nog een mooie koffer bij de gamma gekocht waar ik al mijn goocheltrucs in kon opbergen.

Noord Hollandse Bond van GoochelaarsGoochel vereniging

De Noord Hollandse Bond van Goochelaars is een leuke actieve goochelclub, opgericht in 1947 met nog steeds veel leden. Op z’n avond is het de bedoeling dat de jonge leden een eigen goocheltrucs demonstreren aan de rest. Op deze manier leer je van elkaar. De oudere ervaren goochelaars geven tips en advies. Dit kan advies zijn over de technieken en de presentatie. Erg leerzaam! Als jij zelf ook graag leert goochelen is lid worden van een goochel club een goed idee. Jekomt in aanmerking met anderen jongeren die dezelfde passie delen. Zo kun je met lekaar beter worden en je nieuwe trucs aan elkaar laten zien. Juist bij het live goochelen voor anderen leer je het meeste.

 

Goochelclub bij jou in de buurt

De NBG zit momenteel in Hoofddorp, maar vroeger in Haarlem. Dus ik had geluk dat het zo dichtbij huis was. Wil jij nou ook lid worden van een goochel club dan is het natuurlijk handig dat die in de buurt is. Hieronder zie je een lijst van een aantal goochelclubs in Nederland:

 • Goochelvereniging Aladdin – Zwolle

 • Broederschap van Goochelaars Okito – Vught

 • Magische Kring Centraal Nederland (MKCN) – Utrecht, de Bilt

 • Magische Kring Twente (MKT) – Twente

 • Magische Liga “52 Schakels” – Rotterdam

 • Goochelclub Rotterdam (GCR) – Rotterdam

 • Goochelvereniging “Carte Blanche” – Velden

 • Goochelvereniging Gonga – Rijen

 • Goochelvereniging Merlijn – Nijmegen

 • Noord-Hollandse Bond van Goochelaard (NBG) – Hoofddorp

 • Goochel workshopDe Magische Kring Haaglanden (MKH)  – Den Haag

 

Goochel workshop volgen?

Wil je privé lessen volgen van een echte professionele goochelaar? Steve Carlin biedt 1 op 1 workshop aan. Deze workshop kan ook geboekt worden in groepsverband. Bijvoorbeeld voor verjaardagen, teambuilding,
bedrijfsuitjes. Kijk op de pagina van workshop goochelen voor meer info!

Meer lezen over goochelaars?

In het artikel over goochelaars lees u vele verschillende onderwerpen op het gebied van goochelaars.

 • Welke bekende goochelaars zijn er?
 • Waarom zijn goochelaars leuk om te boeken?
 • Waar kunnen goochelaars ingezet worden?
 • Goochelaars bezoeken in het theater

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie